Dö inte nu.

Jag måste bara berätta något som slog mig idag. Jag är lycklig. Här. Jag menar jag började ana litegrann att jag skulle kunna stå ut såhär i ett år. Men jag antog att, ja, jag skulle gråta varje dag, vilja ta livet av mig och såna saker, inte... eh trivas.

Och vet ni en annan sak?

Jag har inte tappet någon av barnen i golvet än. I am very proud of myself.


Helgen


Jag, Emelie (min kompis) och Jenny (min andra kompis) bestämde oss för att bege oss till ett ställe där man betalar för att måla sina egna keramikprydnader. Jag målade en spargris. Visst är den fin? Dom svarta prickarna var helt mig idè. Bara min.


Jag har två saker att säga om den här bilden. Nummet ett, jag brukar inte ha det där uttrycket i ansiktet när jag går ut och går. Och nummer två, nej jag är inte gravid! (tack för er förståelse)Det måste vara klänningen. Jag kan ju inte gå runt till vardags och se 7 månaders gravid ut. Not so very hot. Då ser jag verkligen ut som en småbarnsmamma i matbutiken med bristningar... och jag kan inte fatta att ens nämner det här... åderbrock. Vad, vad deprimerande. Mamma hur har du överlevt, HUR?


Ge mig kraft:

Mitt mördarpass har ju slutat. Idag har jag varit på Sixflags. Med två barn. Mina ben dör. Jag dör. Jag vill aldrig se barn mer nånsin. Jag ska gömma mig på mitt rum och låtsas att jag har drabbats av en sällsynt sjukdom som smittar vid luftkontakt. Och jag ska råka nämna också att om barn drabbas så kan det verkligen gå superilla. Dom får nämligen stora bölder, spyr blod och blir jätteaggressiva. 

Ja,  precis så ska jag göra.

Det är inte mobbat att gå på bio helt ensam.

Jag tror jag nått ett nytt ultimate low. Jag gick på bio idag. Helt ensam. Det var jag och fem pensionärer i biosalongen. Men det var faktist inte farligt som jag trodde. Okej, killen i biljettkassan såg väldigt konstigt på mig, som om jag vore en supermobbad och ensam varelse men herregud. Att gå på bio ensam är ungefär som att hyr en video ensam. Frånsett att bilden är tusen gånger större och drickan kostar 50 kronor. Det är inte mobbat alls, inte mobbat alls. Och en annan sak. Jag har minst tusen kompisar i detta land, jättemånga. Alla bara svärmar över mig. Inte för att skryta, men jag tror jag är populär här borta

Telefon linjerna är bara helt knäppa här, upptagenton hela tiden. Jätteskumt.
Confession:

Jag måste erkänna en sak. Det här är nog helt sjukt. Men jag saknar min lillebror. JAG SAKNAR MIN LILLEBROR! Även om han är rirriterande ibland så har vi en allians jag och min bror. När min första pojkvän dumpade mig så hotade min lillebror med att slå ner honom (jag sa förstås inte nej) och när han var 17 och verkligen, verkligen behövde öl till en superviktig fest. Vem fixade? Jo jag.


Det kallas syskonkärlek. Syskonkärlek.

(Och mamma, skicka inte nu ett jätteargt mejl om att det är ansvarslöst att köpa ut till omyndiga. Du har nämligen fel. Jag köpte aldrig något. Jag snodde från erat spritskåp. Har jag sagt att jag älskar dig förresten? Inte?)

"Save Tinas Ipod NOW"

Det har hänt en väldigt dramatisk händelse i mitt liv. Min Ipod har förlorar alla sina låtar. Jag vet inte var eller hur... jag är vad man kallar "very technologically challenged" men jag har nog aldrig känt mig så deprimerad i hela mitt liv. Jag var inte ens såhär deprimerad när mitt marsvin dog (och vi var faktiskt bästa kompisar tills Malin och Cicci kom in i mitt liv).

Jag förstår om ni där hemma tycker väldigt synd om mig just nu. Och ni har alldeles rätt. Men något som skulle hjälpa mig är faktiskt att stödja fonden "Save Tinas Ipod NOW". Allt som behövs är några enstaka kronor för att göra mig glad igen.

Tack på förhand!


What to do, What to do

Egentligen skulle jag hämta en ny aupair, Emelie och ta henne på en powerwalk. Men hon vill inte längre. Så nu känner jag mig pyttelite dissad och tjock. Jag måste ut och gå. Men jag vill inte gå själv och bli våldtagen, skjuten och styckad på samma gång. Så nu har jag tre val:

1. Sitta framför husets tv hela dagen. Äta godis.
2. Sitta framfor min rosa laptop hela dagen. Äta godis.
3. Ta en powerwalk. Bli våldtagen, skjuten och styckad på samma gång ändå (jag blir ju smal i alla fall).

Har inte bestämt mig riktigt än.


Tina informerar:


Visste ni att det finns fler än ett turkiskt ullared? Inte?Inga förväntningar, nej, absolut inte.

Jag försöker inte ha några som helst förväntningar alls. Det är LUGNT om min pojkvän inte kommer hit på min första lediga vecka. Superlugnt. Och jag har ju inte planerat något. Bara flygresa, busstransfer och lägenhet i new york och så. Inget viktigt. Och jag har bara skrivit ner några saker vi kan göra. Bara några. Och om han inte kommer hit kan jag alltid åka till Mexico helt själv. Hört att det är jätteroligt.


Guu vad jag älskar inga förväntningar!


Drive-in-bio

I Fredags var jag och några tjejor på drive-in-bio. Jag vet inte riktigt vad som drev oss. Om vi var sjukt uttråkade eller bara jättenyfikna på att sitta i en bil och se på film.

Hur var det då? Jo, det var precis så redneck som jag trodde det skulle vara. Och det var rätt mysigt om det var en dejt och du inte hade din pojkvän tusentals mil bort (jag är inte bitter). Och myggen är ju bara ett plus.
Huvudvärk (skjut mig)

Jag har huvudvärk. Och nej, jag är inte bakis.

Igår hade vi grillkväll på Martinas altan. Och jag var så exalterad över allt; kyckling... med klyftpotatis... och bearnaisesås (vet ni hur längesen jag åt bearnaisesås, grillat eller ens klyftpotatis?!) att jag inte tänkte så mycket att jag vickade på stolen. Och att bakom finns ingenting förutom ett fall på lite mer en än meter. Så vad händer?

Tina faller. Och jag vill inte verka dramatisk eller något men jag trodde fakiskt jag skulle dö eller i alla fall slå i ryggkotan så att jag blev helt förlamad. Men mest  av allt att jag skulle dö.  Och vet ni? Jag har faktiskt tusen saker att göra i mitt liv:

1. Flytta ihop med min pojkvän.
 Vi ska ha en lägenhet precis vid havet och jag vill ha ett rosa kylskåp. Jag måste bara diskutera det med honom först (jag vet ju att han är superexalterad egentligen. Han vet bara inte om det än)

2. Kvalificera mig in i mensa.
 Jag vet att jag inte verkar som en typiskt mensa person. Men jag har faktiskt vissa egenskaper som skulle uppskattas där. Plus att jag är smart också, jättesmart. Jag har inte visat det än bara.

3. Skriva en bok och blir rik.
För det första måste någon betala för det rosa kylskåpet och för det andra vill jag kunna sova 14 timmar per dag. Och få betalt samtidigt.

Okej, jag är lite dramatisk och jag lever och så nu. Men jag har faktiskt en hjärnskakning. Der är jag helt säker på. Och om jag somnar nu, precis nu kan jag hamna i koma och dö. Bara så ni vet.


Huuungrig

Jag har av vissa anledningar, gått på "sugar rehab" sen Cape Cod. Jag dör. Bokstavligt talat. Jag dör. Jag måste verkligen ha godis just nu, måste. Bara lite, en enda godis. Eller socker, typ rent vitt socker. Jag skulle kunna äta det med sked. Eller grädde, SPRUTGRÄDDE! Det är så himla gott. Och glass, ett helt paket. Åh, nu vet jag. Glass med sprutgrädde. Jag skulle göra vad som helst. Precis vad som helst!

Jag skiter fullständigt i att jag går upp 20 kilo, jo jag gör faktiskt det. Jag har hört att vissa tycker det liksom är snyggt med "kraftiga kvinnor". Och även om Teo inte uppskattar det nu så kommer han göra det sen. I just know it.

Eller hur älskling?

Min nya älskling:

Vet ni vad Tina har gjort idag?

KÖPT DATOR. Även om jag är pank så känner jag att ja, jag är värd den här datorn. Och när jag tänker efter har jag absolut, ingen som helst ångest alls. Herregud, den var ju inte såååå dyr. Bara nästdyrast i affären. Och jag är verkligen värd den. Den är rosa, komigen rosa. Och skimrar. De är som gud gav den till mig (fast jag fick betala... men det är skitsamma.)

Och för första gången på mycket länge (sedan jag lämnande pojkvän, vänner och... eh kom hit) känner jag mig liksom glad och lycklig.

Materiell lycka is the shit!


Jag skulle egentligen bara kolla på dator:Jag vet, jag saknar karaktär.

Jag och datorer:

Nu har jag bestämt mig. Jag ska köpa en egen dator. Det dyraste jag har köpt... någonsin, var nog ett par jeans för 1400 och då fick jag råångest. Men det här är ju liksom viktigar. Jag har redan gått in i ett jag-behöver-inte-ha-ångest-fast-jag-kommer-bli-pank-läge så just nu är jag superlugn.

 Det finns dock ett litet, litet problem. Jag kan absolut ingenting om datorer. Men eftersom jag råkar vara flickvän till någon som spenderar 90 procent av sitt liv framför datan så lärde jag mig massa nya saker idag:

- Bluethooth innebär inte "blå tand"
- Alla bajsar på intel certrino professor (dual-core är mycket bättre)
- Hp suger
- Köp en sony vaio "or get aids and die"

Känner mig som en expert redan.


En ny kompis:

Idag ska jag träffa en ny svensk tjej. Hon ska bli min kompis har jag bestämt (såklart hon vill). Jag ringde faktiskt igår och vi pratade. Eller jag pratade. Mycket. Jag kunde verkligen inte hålla käften. Jag försökte verkligen vara civliserad och normal, precis som alla andra. Men det gick liksom inte.

Jag hoppas inte hon blev, eh, rädd. JAG VILL  JU BARA HA EN KOMPIS!


Ja, jag har repat bilen nu

Jag visste att det skulle hända någon gång. Repa bilen alltså. Jag trodde bara inte det skulle hända så snart. Igår när jag skulle köra in bilen i garaget råkade jag liksom, eh, stöta emot med ena garagedörrgaveln i sidan på bilen. Och det ledde till två små hål utan lack.

Jag sa att det såg ut så när jag kom ut från walmart. Jag menar... det är ju inte mitt fel... egentligen. Garagedörren är verkligen smal och svår att köra igenom. Om dom bara hade gjort den lite bredare skulle det här aldrig ha hänt. Aldrig. Jag har faktiskt tagit 29 körlektioner så jag kan alla grunder som finns med bilkörning och det är absolut inget fel med min bilkörning. Jag kör verkligen exemplariskt. Det är bara vägarna som gär körningen lite svår ibland. Och jag menar dom gångerna jag nästan krockat, inte för att verka som om jag vore ett offer eller något. Men det var verkligen bara ren otur. Precis som igår.

Jag är så gott som oskyldig i princip.
Inte okej.

Min pojkvän höll på att skicka ett jättefint mail på en a4a addresserat till mig när hans kompis Linus stängde ner hela datorn. Mailet är borta. Och vet ni vad? Min pojkväns dator har gått sönder också. Han kan inte skriva några spontana kärleksmail till mig längre (och även om datan vore hel så är spontana kärleksmail något som händer vart tjugonde år. Typ)
Inte okej Linus. Inte okej.


Tips till blivande aupairer:


Jag fick en fråga om tips för blivande aupairer. Ärligt talat är jag nog den som man inte borde fråga alls. Det finns så många andra bättre, gulligare, barnvänliga aupairer. Men jag känner mig hedrad så därför har jag listat tre saker som jag anser är viktiga i min vardag:


- Socker
Socker är bra för barn. Blanda sockervadd med glass och choklad. Då får barnet en ultimat sockerkick och somnar efter 10 minuter. Jätte-effektivt!


- Tv-spel är en aupairs bästa vän.
När min värdmamma funderade på att inte ta med tvspelet till Cape Cod fick jag ångest. Vad ska jag nu hitta på, spela spel? Leka? Göra precis som alla andra aupairer? No way!


- Egen bil
Viktigare än socker och tvspel. Tillsammans


Om ni känner att ni lärt er något viktigt kan ni alltid höra av er till mig igen. Tycker alltid om att hjälpa till.


 


The result:Före min super-kräm (lite glad):
None


Efter (Jätteglad!):
Ni borde köpa er en super-kräm också.


I love shopping:


Alltid när jag kliver in i shoppingcentrumet nära mig hamnar jag  mitt i smink avdelningen. Smink avdelningen betyder "makeuprådgivare" som desperat försöker sälja krämer för 3000 spänn "because it look's so good on you!" . För det meste brukar jag skynda mig och försöka gå lite snabbare en vanligt. Ibland springer jag (lördagkvällar är värst). Men idag beslöt jag mig för att gå... lugnt.


Jag tog tre steg, inte mer. Sen kom hon. "Oh my god girl, your'e so pretty I just haaaave to try something on you, It will just take five minutes". Jag vågade inte vara superotrevlig och eftersom jag hade all tid i världen, tänkte jag okej. Fem minuter. Inte mer.


Problemet var att det inte tog fem minuter och att hon han prova mer en två läppglans, en mascara och någon speciell super-kräm. Jag köpte super-krämen. Hon sa faktiskt att den skulle göra min hy sådär perfekt ut och att jag skulle se helt fantastisk ut. Plus att jag faktiskt fick en makeuplektion på köpet och det har absooolut ingenting att göra med att hon vill sälja mer smink. Absolut inte.


 (men hon sa dock att jag skulle tänka över mascaran)


Martinas bästa lördagkväll nånsin:

Jag Martina och Malin ser på film hemma hos mig. Först skulle vi vara nere i källaren men eftersom den gamla aupairen fortfarande är här så fick vi sitta i vardagsrummet. Vilket betyder noll volym och noll prat, eftersom hela familjen sover efter klockan 9.


Klockan är elva och det ringer på dörren. Först blir jag livrädd eftersom vi ser på en skräckfilm och det är faktiskt USA det här. Det kan vara någon galen sekt, seriemördare. Vad. Som. Helst (enligt min mening i alla fall). Min värdpappa öppnar dörren och vi hör först inte vad det handlar om men sen ser vi en polisbil som åker från husuppfarten. Men eftersom vi antar att om det rörde oss så skulle min värdpappa gå till oss.


Men vi hade fel. Jag...vi hade varit så pass tysta (I am very impressed with myself) att min värdpappa inte förstod att vi var i huset överhuvudtaget. Så när Martina och Malin går ut ur huset ser Martina att hennes bilrutor är helt sönderslagna.

Bilen är paj. Och dom hade inte ens tagit någonting. Jag börjar skratta och Martina är pissförbannad och hatar USA. Vi får ringa polisen, Martinas värdmamma och en bärgningsbil kom.


Ska jag nämna att Martina är ledig hela veckan och behöver sin bil mer än nånsin nu?
Jag och bilen. Jag tycker om min outfit. Grönt, beige, grått, rosa och vitt passar sjukt bra ihop. Ska nog skaffa en modeblogg istället.


I'm back

Okej, jag vet, jag har varit en dålig bloggare. Men jag har faktiskt haft mycket, mycket viktiga saker för mig:


- Sitta inne i mitt rum och bara njuta av att vara ENSAM
- Pratat med min pojkvän i mer än fem minuter.
- Shoppat.
- Ätit jordgubbar.


Ni förstår nu va? Helt sjukt stressigt. Måste verkligen vila tror jag.


Nu ska jag vila.


RSS 2.0