Underbara minnen från högstadiet:

Jag läse just en gammal klasskompis blogg.

Får världens högstadie flashbacks. Kanske inte så himla roliga eftersom jag var rädd jämt.

Tre saker jag var mest rädd för i högtadiet:

1. Att få MVG på ett prov.
ååh det här var hemskt. Det var som två krafter drog i mig. En som ville bli smart och få bra betyg och en som ville bli populär.

Jag ville blir populär.

Det jobbigaste med det hela var när jag fick tillbaka ett prov eftersom jag visste att inom dom 5 närmaste minuterna kommer jag bli korsförhörd vad jag fick. Jag ville ljuga, typ säga, "eh, jag fick bara vg, typ, fatta inte liksom ba, inte pluggat någonting bah". Men det funkade aldrig. Fick bara ett "ofta du fick" och sen gick dom "ascoola" iväg till kafeterian.

2. Att ha matsalspraktik i sjuan
jag förstår inte hur man kan utsätta en osäker trettonåring för sånt här? Förstod inte personalen att niorna spillde mjölk över hela bordet (och strödde aromasalt) på, bara för att jävlas!!!

Förresten var förkläderna skitfula.

3. Att sitta själv i matsalen
Tänk er följande scenario:

Eftersom läraren inte hade någon annan tid än din vanliga lunchtimme (när alla andra av dina kompisar gå på lunch) så är du tvungen att göra ditt omprov just då.

Du skyndar dig. Nej du speedar. Du gör allt vad du kan för att bli klar på 5-10 minuter. Kanske till och med två. Sedan springer du till matsalen, allt du kan, du går in, kollar läget.

Ingen av dina kompisar är kvar. Inte nog med det.

Det är BARA det supercoola killgänget i nian kvar. 

Du går in i matsalen, tar din bricka, öser på lite, så lite mat som möjligt, går och sätter dig. Du försöker äta första tuggan mat, men nej, det supercoola killgänget i nian sitter och STORglor. Du kollar ner på tröjan så du ser att du inte spillt något. Okej, läget är okej. AndasAndasAndas. Du klarar det här Tina. Du koncentrerar dig på maten, men du hör att någon ropar på dig.

- Öh du tjejen!
- eh, ah.
- Vilken klass går du i, inte sett dig förut?
- ehm, 7A. Högst upp.
- Jaha, oj fan. Du har väldigt stora pattar för det.
- ehm, ok, tack, typ.
- Har du haft sex nångång förresten?
- ehe, vadå?
- så du är oskuld eller?
- Nej, eller, jo.
- hahaha, killar hon är OSKULD. Jag kan fixa det om du vill, vill du det?
- nej tack, eh, lugnt, ska gå nu.


Du tar din bricka, slänger in allt i soporna och springer genom dörren. Och du lovar dig själv att aldrig, aldrig, aldrig mer vara sjuk på ett prov.

ALDRIG.


Kommentarer
Postat av: matilda

å jisses, klockrent!

2009-03-04 @ 21:38:54
URL: http://mmmatilda.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ja, åh herre gud... jag är verkligen glad att jag inte går på högstadiet längre!Så du bor i Nwe york nu, ser jag. Gud vad roligt!

2009-03-05 @ 02:26:01
URL: http://jennysvensen.blogg.se/
Postat av: Carolin

Hej tjejen. Jag hamnade in din blogg av en slump, men det är jag glad för. Jag hittade en massa skojj att läsa om. Vore jättekul om du kunde brätta mer om vart i usa du befinner dig, för att jag förstod inte om du var i NY, eller conneticut. Hur är familjen? Jag ska oxå iväg till USA som au pair, ska på intervju på måndag. kommer att ha NY som önskemål. Men berätta gärna mer om din vardag,värdfamilj, människorna mm.Många kramar Carolin

2009-03-05 @ 23:30:46
URL: http://aboutcaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0