Svar på frågisar:

Postat av: Christine

 Hej, hittade din blogg genom att söka på två veckor i new york:P Letade nämligen info om vad det skulle kosta att semestra där? Vad kostar maten, frukost, lunch och middag ca? Vad kostar kläder? Om du vet: vad kostar att bo på hotell? Taxi? Ha det jättebra! Tycker också att det är tufft att man vågar åka iväg som dig till ett helt främmande land för au pair och upplevelse under ett-två år(?)!

http://www.metrobloggen.se/underbar


Mat
:

Maten i New york har i princip samma prisklass som den i Sverige. Det som är skillnaden mellan Sverige och New York är att skatt och dricks inte är inkluderat i priset. Va beredd på extra avgifter och att allting kostar mer än vad man tror.

Hotell:

Hotell i NYC är SVINDYRT och jätteöverskattat. Men ett tips är att hyra en lägenhet istället, bästa stället att kolla detta på är greatrentals.com och vacationhomerentals.com. Ett annat sätt att få billigt boende är hemsidan hotwire.com, där väljer vart du vill åka och hur centralt du vill bo. Varför du kan hitta så pass billigt boende just där är att du inte får reda på vart du ska bo förräns du betalat. Ungefär som ospecifierat... fast ändå bättre.

Kläder:

Kläder är billigare USA i allmänhet och i synnerhet märkeskläder. Du kan hitta dior väskor för halva priset och ett par nya levis för 300 kronor. Dock är skatten på kläder mycket högre inne i city än i förorterna. Du kan till exempel åka till ett mall utanför city och hitta samma kläder som är mycket billigare eftersom skatten är lägre.

Taxi:
 MYCKET billigare än i Sverige. Tunnelbanan är också billig. 2 dollar kostar en enkelresa och då kan du åka hur långt du vill.Ibland blir jag förvånad över min intelligens. Ni andra.. fråga på!!! Jag tycker om att använda mig av min höga intellekt. 

Hej igen.

Jag har fått reda på att Beyonce oc JayZ bor i scarsdale, 10 minuter från mig.

Hjälp. Det här är ju ångest.

Tänk om jag träffar dom på gatan, mataffären, tåget? Vad ska jag säga? Typ "Hej" , eller, "tja", kanske "wasuup".. nej jag vet inte. Och vad ska jag ha på mig? Numera går jag runt i mina svarta mjukisar med hål överallt och foppaskor. Det funkar inte längre. Jag tror jag måste skaffa mig en nu stil... eller ett bara nya byxor. Och jag kanske ska börja sminka mig också... typ en gång i veckan minst.

Åååh alla dessa krav.


En nykter kväll:

Hej allihopa!

Just nu sitter jag här. Ensam. Deprimerad. Nykter. Carro ska ut. Finskan ska ut. Jag tror alla ska ut. Förutom jag.

Det har nämligen uppstått ett litet problem i mitt falskleggande...

Jag klippte lite till förut. Och sedan plastade jag om mitt lilla legg ungefär femtitvå gånger till vilket har resulterat i att mitt fekjlegg är två centimeter brett OCH tjockt. Åååh vad jag önskade jag var 21 just nu, eller åtminstånde... lång.

Det är nog bara att inse. Jag är inte falsklegsmaterial.

Konsten att falsklegga.

Här sitter jag och falskleggar. Ända sedan jag träffade jocke och magnus har jag tjatat, frågat snällt, erbjudigt gentjänster, VAD SOM HELST för lite cider. Men eftersom ingenting har hänt (en gång fick jag lukta på jockes öl) på två månader så tar jag saken i egna händer.

Problemet är bara att jag inte fick gåvan att klippa rakt... allt blir så himla snett hela tiden så jag får plasta om och plasta och plasta om mitt legg. Det är två centimeter tjockt nu (och, att tillägga ser superäkta ut endå). Mina val är nu:

- Att får större bröst på en dag (så jag ser ut som 17 iställer för 14)
- Att växa 10 centimeter... minst.
- Köpa en massa slampiga kläder (om man har slampiga kläder i USA så kommer man inte var som helst... har jag hört.)
- Att mamma kommer på att jag är född den 10 maj 1987 iställer för 1988 och att hela min födelse är en enda stor lögn.

Så... vad tror ni?

Ni behöver inte skaffa er ett liv!!!

Okej.... jag överdrev lite.

Jag finns kvar!!!! Ni behöver inte skaffa er ett liv!!!!

Och plus... min bloggkalkulator har räknat ut att min blogg är värd fem kronor och det kan man faktiskt köpa 10 bugg för...

för typ 10 år sen. Men ändå.

Hejdå.. nästan.

Hejhopp!

Jag vet att jag inte har orkat uppdaterat på länge... och jag tror det kommer förbli så!

I och med det så tillägnar jag det här inlägget till mina fyra läsare:

Lina, Malin, Josefin och Mamma (skaffa er ett liv)

Puss och Kram!


Eran Tina.

Något som inte alls brukar hända mig 2:

Förra veckan följde vår ena hund här in i bilen när jag skulle skjutsa mitt värdbarn. När jag kommer tillbaka så gå jag in i huset, går upp till mitt rumm, sätter på tvn, somnar.
 
40 minuter senare kommer min värdpappa upp till mitt rum:

"Tina, where is daisy, I cant find her..."


HELVETE. Jag har glömt hunden bilen. Inlåst i bilen. Den ligger säkert där helt svältande och döende. Jag springer ner till nedervåningen, ut till bilen. Låser upp bilen och öppnar dörren.

Hunden levde. Min värdpappa frågade var hon var. Jag sa att hon hade öppnat bildörren själv och låst in sig i bilen.

Det är ju faktiskt nästan sant.


Fredag!

Wohohoho idag är det fredag!

... Jag undrar vad jag ska hitta på.

Nu ska jag vika tvätt.

Mitt liv är så himla fabulöst!
Tillägnat till dig Lina.

Lina om Halloween i NYC: (bilder... igen):

Jag var på Klaras i fredags med Halloween-tema. Typ hälften av alla killar var jokrar. Först trodde jag det var en o samma kille    jag såg hela tiden, sen trodde jag att jag fått i mig för mycket att dricka och såg dubbelt.. dagen efter såg jag på vimmelfotona att det var massa olika jokrar. Vad jag skulle säga är att det var ett hett Halloweentema även i Sverige! ^^ Puss gumman.


hahaha Lina in a nutshell!

What to do:

Jag funderar på att väga mig imorrn. Eller jag vet inte... kanske.. eller jag måste. Måste, kanske lite bara.


Jag ser följande scenarion framför mig:


1. Jag väger mig. Har gått upp fyra kilo. Får ångest, börjar gråta och äter upp ett paket med brownies.


2. Jag väger mig. Har gått ner fyra kilo, är jätteglad. Äter två paket med brownies. Får ångest. Börjar gråta....eller om jag tänker efter så ska jag inte väga mig alls.
 

Halloween i NYC: (bilder... igen)Jag med en joker.Jag och johanna.Jokrar.. igen. (måste vara den mest orginella kostymen i år)haha... så himla kul!Och till sist.. jag och Spongebob!


Sex månader i USA:


Första dagen i New york City.


Två veckors semester i Cape Cod. Det var helt underbart att jobba 12 timmar per dag.


En vanlig dag i Connecticut. Jag tror vi typ... shoppade.


Jag med Anna och Jenny i Boston. Saknar er:(


Jag och Ellen i New York. Insåg inte alls att jag skulle hamna här en månad senare.


Sista kvällen i CT.


Jag spelar tennis. Jag tror jag träffade ungefär tre bollar den dagen (så himla stolt)


Jag på ett aupairmöte (jag går faktiskt på sånt).

Visst är jag duktig som lägger upp alla bilder. Mest är jag stolt över att allt ligger i en rak linje och så. Och att jag bara ser gravid på en bild utav 72. Och jag har typ inte eh photoshoppat bort någonting... lovar.


Mitt liv tar sluuuuuuuuuut.

Imorgon är det 6 månader sedan jag lämnade Sverige.

Jag får panik.


VAD SKA JAG GÖRA SEN?


Mitt liv kommer ta slut. Jag kommer vara tvungen att skaffa ett jobb... ett riktigt jobb. och lägenhet och jag måste plugga, skaffa barn, bli fet och få en massa celluliter överallt.

Men jag ska försöka se det ljust på saken. Lovar.

RSS 2.0